86 84 70 70      Ons-Fre: 10-17, Lør: 9-13

Okse- og kalvekød fra kødkvæg

Skovgaard tilbyder mørt, saftigt og yderst velsmagende kalve- og oksekød. I naturskønne omgivelser lige syd for Silkeborg græsser vores egne kødkvæg. Når det bliver alt for koldt om vinteren, går kvæget i en løsdriftstald, indtil de igen kan komme ud på saftigt græs. Om vinteren lever de af grovfoder med blandt andet majs, græs og korn.

Vi kan derfor give fuld sikkerhed for, at der ikke er anvendt nogen form for tilsætningsstoffer eller vækstfremmere og give garanti for god dyrevelfærd.

Vi har kødkvæg af flere forskellige racer: Black Angus, Limousine, Blåkvæg. Af nogle af vores kødkvæg laver vi krydsninger, for at få lige netop den fedtmarmorering vi ønsker.

Kødkvæget bliver, ligesom frilandsgrisene, slagtet på et lille slagteri tæt på Skovgaard for at undgå lang transporttid og stressede dyr. Kalvene bliver slagtet, når de er mellem 6-9 måneder gamle.

Alt vores oksekød er kroghængt. Det vil sige, at kødet hænger i vores eget kølerum og modner til det er klar til opskæring. Typisk modner det 3 uger for at opnå den bedste kvalitet i forhold til smag og mørhed.

Bestilling

Brug nedenstående formular til at sende din bestilling afsted.

Ved bestilling er kødet klar til afhentning i gårdbutikken på det ønskede tidspunkt. I slagterafdelingen har vi altid et stort sortiment klar, men ved større indkøb – og i hvert fald ved storkøb – er det en god ide at bestille inden du besøger os.

Afhentningsdato:

Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 5 kg poser

70,-

Oksefars max. 10% fedt, afhentet friskhakket i 1 kg poser

90,-

Tartar max. 5% fedt – af skært kød

140,-

Gullash

140,-

Bøf stroganof

140,-

Bov steak

90,-

Bovsteg m/ben

90,-

Grydesteg af tykkam u/ben

110,-

Tværreb

50,-

Ossobuco

90,-

Oksebryst

110,-

Flanksteak

185,-

Benløse fugle

160,-

Engelsk bøf af tyksteg

270,-

Mørbrad afpudset

460,-

Tournedos

460,-

T-Bone steak

270,-

Hverdagssteak af inderlår

190,-

Oksekoteletter

250,-

Entrecote

270,-

Filetsteg

270,-

Ribeye marmoreret filetsteak

300,-

Roastbeef inderlår

190,-

Culottesteg

220,-

Cuvette

170,-

Roastbeef inderlår

190,-

Hojrebssteg

250,-

1/4 kalv af kødkvæg ca. 50-60 kg, finparteret, lige klar til fryseren

65,-

1/4 kødkvæg ca. 70-85 kg, finparteret, lige klar til fryseren

63,-

Oksefars max 10 % fedt, 5 kg

350,-